Doorgaan naar inhoud
Wij zijn op Koningsdag (zaterdag 27 april) gesloten. Excuses voor het ongemak.
Wij zijn op Koningsdag (zaterdag 27 april) gesloten. Excuses voor het ongemak.
Apple introduceert nieuwe iPad Air en iPad 8e generatie

Apple introduceert nieuwe iPad Air en iPad 8e generatie

Tijdens het Apple event vanuit het virtuele hoofdkantoor in Cupertino op 15 september heeft Apple een vernieuwde iPad Air en iPad 8e generatie geïntroduceerd. Beide modellen hebben een behoorlijke upgrade en diverse nieuwe features gekregen. Dit zijn de belangrijkste updates.

Met de nieuwe iPads op komst zijn de huidige iPad 10.2 en iPad Air in prijs verlaagd. Wees er snel bij want OP=OP!

iPad Air

iPad Air

De nieuwe iPad Air heeft een volledige make-over gekregen, zowel van binnen als van buiten. 

Nieuw design

De iPad Air heeft nu een 10.9-inch Liquid Retina display met een kleinere rand om het scherm. Hierdoor is het bruikbare deel van het scherm groter dan eerst, vergelijkbaar met dat van de iPad Pro. Ook is de iPad Air nu verkrijgbaar in vijf kleuren waaronder een nieuwe groene en blauwe variant.

Verbeterde performance

De nieuwe iPad Air beschikt over een volledig nieuwe A14 bionische chip wat een flinke performance verbetering teweeg moet brengen. Zo beschikt de CPU over 6 cores en is maar liefst 40% sneller dan die van de vorige iPad Air. Ook de grafische processor is 30% sneller wat de iPad Air geschikt maakt voor nóg zwaardere grafische toepassingen.

Touch ID ingebouwd in de wake/sleep-knop

Door het nieuwe scherm met kleinere rand is er geen homeknop meer op de nieuwe iPad Air. Daarom heeft de nieuwe iPad Air nu Touch ID ingebouwd in de wake/sleep-knop aan de bovenkant van de iPad. Hierdoor beschik je nog steeds over de veiligheid van Touch ID.

Aansluiting en camera

In navolging van de iPad Pro beschikt de iPad Air nu ook over een USB-C aansluiting in plaats van de Lightning aansluiting, evenals dezelfde 12-megapixel camera als de iPad Pro voor het maken van hoge resolutie foto's en 4K video opnames.

iPad 8e generatie

iPad 8e generatie

Het nieuwe instapmodel iPad is volgens Apple 2x zo snel als de bestverkopende Windows laptop, 3x sneller dan de bestverkopende Android tablet en maar liefst 6x sneller dan de bestverkopende Chromebook. 

Sneller en krachtiger

De iPad 8e generatie beschikt nu over een A12 bionische chip. Daarmee beschikt het instapmodel iPad nu voor het eerst ook over machine learning capaciteiten. Daarnaast is de chip 40% sneller dan de A11 chip in de vorige iPad en biedt hij 2x snellere grafische performance.

iPad 8e generatie accessoires

Accessoires

De 8e generatie iPad is volledig compatible met de eerste generatie Apple Pencil en werkt met het Apple Smart Keyboard.

Milieuvriendelijk ontworpen

Volgens Apple is de nieuwe 8e generatie iPad ontworpen om zeer milieuvriendelijk te zijn en draagt volledig bij aan Apple's ambitie om volledig CO2 neutraal te zijn tegen het jaar 2030.

Overige aankondigingen

Naast de nieuwe iPad Air en iPad 8e generatie kondigde Apple tevens twee nieuwe modellen Apple Watch aan evenals een nieuw fitness programma genaamd Fitness+. Bekijk de opname van het volledige Apple event hier.

Vorig artikel Spring Loaded Event
Volgend artikel De nieuwe 27-inch iMac: wat is er nieuw?