Doorgaan naar inhoud
Wij zijn, door personeelstekort, voortaan op zaterdag(en) gesloten. Excuses voor het ongemak.
Wij zijn, door personeelstekort, voortaan op zaterdag(en) gesloten. Excuses voor het ongemak.
De nieuwe iMac 27-inch (2020)

De nieuwe 27-inch iMac: wat is er nieuw?

Na lang wachten is het zo ver: de nieuwe 27-inch is er. Maar wat is er dan precies nieuw aan het 2020 model van Apple's populaire 27-inch iMac? Wij zetten de belangrijkste updates voor je op een rijtje.

Liever direct de nieuwe modellen vergelijken? Bekijk ze dan alvast hier.

True tone-beeldscherm en glas met nanotextuur

Het scherm van de 27-inch iMac was altijd al superscherp sinds de komst van de 5K Retina displays. Met de introductie van glas met nanotextuur komt daar nog een schepje bovenop. Voor het eerst geïntroduceerd bij Apple's Pro Display XDR komt de nieuwste iMac 27-inch nu ook met een optie voor een mat scherm waardoor je geen last meer hebt van reflecties. Ideaal dus voor werken in ruimtes met binnenvallend zonlicht of direct licht. Daarnaast beschikt het beeldscherm nu over True Tone-technologie wat de kleurweergave natuurlijker maakt, net als de huidige generaties iPhone en iPad.

Hoogwaardige grafische prestaties

De nieuwe 27-inch iMac beschikt nu over een Radeon Pro 500 grafische kaart die tot 55% sneller is dan de grafische kaarten in het vorige model iMac 27-inch. Daarnaast is de iMac nu uitbreidbaar met de high-end Radeon Pro 5700 XT grafische kaart met maar liefst 16 GB GDDR6-geheugen. Hiermee is de nieuwe 27-inch iMac klaar voor alle zware grafische toepassingen.

10e generatie Intel processoren tot 10-cores

De processoren in de nieuwe 27-inch iMac's zijn van de 10e generatie van Intel en zijn standaard uitgerust met de 6-core i5 variant. Voor de echte power users is de iMac nu zelfs uitbreidbaar tot 3,6‑GHz 10‑core Intel Core i9. Met turbo boost komt deze 10-core tot een snelheid van 5,0 GHz wat voor maar liefst 65% snellere prestaties zorgt.

Ongekend veel opslag en geheugen

De 27-inch iMac wordt standaard geleverd met een SSD van 256 GB in het zogenaamde instapmodel. Heb je meer opslag nodig? Dan kun je gaan voor een SSD van 2TB, 4TB of maar liefst 8TB. 

Daarnaast maakt de 27-inch iMac over een door Apple-ontworpen T2 chip waardoor alle opgeslagen programma's en bestanden versleuteld worden de iMac bij het opstarten vrij blijft van malware.

Ook qua werkgeheugen zit je met de nieuwe 27-inch iMac helemaal goed. Standaard wordt de iMac 27-inch geleverd met 8 GB (2x 4 GB) 2666‑MHz DDR4-geheugen. Deze kun je nog uitbreiden tot maar liefst 128 GB wat twee keer zoveel is als de vorige generatie. En het prettige is; dit kan heel eenvoudig op een later moment gebeuren!

Verbeterde webcam, speakers en hoge kwaliteit microfoon

Standard komt de 27-inch iMac nu met een 1080p FaceTime HD camera wat een mooie verbetering is ten opzichte van de 720p camera in de vorige generaties iMac. Daarnaast beschikt de 27-inch iMac volgens Apple nu over een array microfoon van studiokwaliteit en verbeterde ingebouwde speakers met onder andere een betere basweergave. Ideaal in een periode waarin veel mensen vanuit huis werken!

 

 

 

Complete pakket

Ook de nieuwe 27-inch iMac wordt geleverd met het Apple Magic Keyboard en Apple Magic Mouse 2 met een optie voor een Apple Magic Trackpad 2 en draadloos Magic Keyboard met Numeriek Toetsenbord.

Meer informatie en bestellen

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe modellen 27-inch iMac? Bekijk en vergelijk hier alle modellen

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze of heb je specifieke wensen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

 

Vorig artikel Apple introduceert nieuwe iPad Air en iPad 8e generatie
Volgend artikel Nieuw van SONOS