Doorgaan naar inhoud
Wij zijn, door personeelstekort, voortaan op zaterdag(en) gesloten. Excuses voor het ongemak.
Wij zijn, door personeelstekort, voortaan op zaterdag(en) gesloten. Excuses voor het ongemak.
iPad, iPad Air of iPad Pro - LJS

iPad, iPad Air of iPad Pro?

iPad LJS 

 

Met de komst van de nieuwe iPad Air bestaat de iPad lineup van Apple uit:

- iPad (2018)
- iPad Air (10.5-inch)
- iPad Pro (in 11-inch en 12.9-inch)
- iPad Mini

In dit artikel leggen we kort uit wat de verschillen zijn en helpen we je met het kiezen van een iPad. De iPad Mini is onlangs vernieuwd en is vooral interessant als je op zoek bent naar een kleiner formaat iPad. Die laten we dan ook buiten beschouwing in dit artikel.

 

Opslag
Een van de redenen om voor een iPad te kiezen is het opslag. Hieronder zijn de verschillende opties te zien qua opslag voor ieder iPad.

iPad: 32GB / 128GB
iPad Air: 64GB / 256GB
iPad Pro: 64GB / 256GB / 512GB / 1TB

 

Snelheid

Het hangt er heel erg van af wat je met de iPad wilt doen. Wil je veel video's bewerken en intensieve programma's gebruiken, dan raden we eerder een iPad Air of iPad Pro aan. Voor zogeheten huis-keuken-tuin-gebruik is de iPad voldoende met de A10-chip.

iPad: A10
iPad Air: A12
iPad Pro: A12X 

 

Accessoires

De accessoires voor de iPads verschillen ook van elkaar. Sinds 2018 is de eerste generatie Apple Pencil ook geschikt voor de iPad. Tevens is deze ook geschikt voor de iPad Air. De iPad Pro daarentegen is alleen geschikt voor de tweede generatie Apple Pencil.

Zowel de iPad Air en de iPad Pro hebben de zogeheten Smart Connectors en kunnen daardoor gebruikt worden met de Smart Keyboard van Apple. Bij de iPad zou je moeten kijken naar derde partij bluetooth toetsenborden.

 

Prijs

Qua prijs zien we ook grote verschillen tussen de iPad, iPad Air en de iPad Pro.
Het prijsverschil tussen de iPad en de iPad Air is zo'n €200,- hoewel je bij de iPad Air dan wel dubbel zoveel opslag krijgt.

Het verschil tussen de iPad Air en de iPad Pro is zo'n €300,-. Daarvoor krijg je wel een volledig nieuw design met een schermgrootte van 11".

iPad: vanaf €359 voor de 32GB model.
iPad Air: vanaf €569 voor de 64GB model.
iPad Pro: vanaf €899 voor de 64GB model (11-inch).

 

Conclusie

Welke iPad geschikt is voor jou is afhankelijk van je einddoel en je budget. Gebruik je de iPad om wat nieuws door te lezen en wat filmpjes te bekijken? Dan is een iPad meer dan voldoende.

Wil je er al iets meer mee doen dan dat, dan raden we zeker de iPad Air aan. Deze is onlangs vernieuwd en heeft daarom de snelle A12-chip, een beter en iets groter scherm en biedt toegang tot het aansluiten van een Smart Keyboard.

De iPad Pro raden we vooral aan als je van plan bent om er meer mee te doen dan enkel filmpjes bekijken op de bank. De iPad Pro heeft als enige in de line-up het vernieuwde strakke design met een 11-inch scherm met afgeronde hoeken, een razendsnelle A12X-chip en is daarnaast verkrijgbaar met 1TB-opslag.

Wil je je oude laptop vervangen? Dan is de iPad Pro zeker de moeite waard om te overwegen.

______

We hopen dat dit artikel je duidelijker heeft kunnen maken wat de verschillen zijn en hoe je beter een keuze kunt maken. Heeft u meer vragen? Kom gerust langs bij Lutherse Burgwal 11 in Den Haag (naast de Grote Markt). We zijn doordeweeks geopend van 09:30 - 18:00 en op zaterdag van 10:00 - 18:00.

Vorig artikel Back-ups!